Пускаме интерконектора Гърция - България преди 1 октомври

Пускаме интерконектора Гърция - България преди 1 октомври
стоп кадър/НОВА
A A+ A++ A

Интерконекторът Гърция-България категорично ще бъде пуснат преди 1 октомври. Това увери регионалният министър арх. Иван Шишков. Днес той  инспектира строителството. Пред журналисти арх. Шишков отчете напредък за последните 2 седмици, разказва Нова тв в репортаж.

В диспечерския център до с. Стамоболийски има недовършени неща в двете акумулаторни, обясни регионалният министър. Строителят е поел ангажимента да ги довърши до вторник до края на деня.

„Другият проблем е с конструкцията във връзка с пожарните изисквания. Там се работи. Ангажиментът е до края на другата седмица да бъде завършен”, каза Шишков.  По думите му остават и да се слагат няколко шахти, което трябва да бъде довършено до края на другата седмица. Започнало е асфалтирането на пътя, министър Шишков се надява и това да бъде свършено до края на другата седмица.

„Има минимален теч в пожарния резервоар, в другия обект във Стара Загора. Обещали са там да го оправят до вторник”, каза Шишков.

Той се надява до вторник да бъдат внесени документите, които той трябва да одобри и да се подписва акт 15. След което да мине държавно приемателна комисия.


 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »