Минеков: „Няма да допусна събарянето на тютюневия склад в Пловдив!” Но закъсня

Минеков:  „Няма да допусна събарянето на тютюневия склад в Пловдив!” Но закъсня
стоп кадър/НОВА
A A+ A++ A

Служебният министър на културата Велислав Минеков посети Пловдив втори път по спешност заради събарянето на тютюневи складове, обявени за недвижима културна ценност. Той заяви, че няма да допусне събарянето им, предаде НОВА тв.

„Това е унищожаване, което е повече от безобразие. Няма да го разреша на никаква цена. Вероятно те си мислят, че аз съм бездеен. Вероятно те си мислят, че аз съм подкупен. Вероятно си мислят, че ще бъда по някакъв начин заплашен. Няма да се случи”, закани се Минеков.

Той замина спешно за града, след като стана ясно, че складът се разрушава незаконно. Културният министър допълни, че още днес ще подпише становище, с което да предотврати подобни случаи в бъдеще. 

Въпреки че по-рано той блокира събарянето на сградите, късно през нощта то продължи. Полицията все още охранява тютюневия склад на бул. „Христо Ботев” 51 в града под тепетата. Културният министър пристигна около полунощ, но сградата вече беше бутната, а работниците си бяха заминали.

Фирмата, която е наета да събори склада, твърди, че има всички разрешителни. Проверка на място започна и Дирекцията за национален строителен контрол. Представител на община Пловдив не дойде на място. Отказаха и коментар.


 

#проф. Велислав Минеков #тютюнев склад #разрушен

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »