Без номер 21 в бюлетината за вота на 2 октомври

Без номер 21 в бюлетината за вота на 2 октомври
БНТ
A A+ A++ A

В бюлетината, с която ще гласуваме на предстоящите предсрочни парламентарни избори на 2 октомври, няма да фигурира номер 21. Причината - Единна народна партия не е регистрирала листи със свои кандидати в нито един изборен район. Това обявиха от Централната избирателна комисия на брифинг в четвъртък., предаде НОВА.

Освен това партия "Национално движение Единство" не е регистрирала кандидатси листи в 12-и и 21-ви изборен район - Монтана и Сливен. Затова номерът на партията няма да фигурира в бюлетините в тези населени места.

Предизборната кампания започва в полунощ. Общо 28 партии и коалиции влизат в битката за 48-ото Народно събрание.

По-рано днес от Външно министерство обявиха, че организацията за гласуването в чужбина върви по план. Първата група дипломати, която ще възстанови дейността на посолството ни в Украйна, ще замине на 11 септември.

„Шест дни преди края на срока за подаване на заявления, за съжаление, има едва малко над 29 хиляди, от които за гласуване в Украйна са само 7. След като нашата група замине на 11-и, ще проведем разговори с властите в Украйна и в координация с ЦИК ще гарантираме сигурността на българските граждани, ще предвидим действия за отваряне на секция в Украйна”, увери Калин Анастасов от МВнР.



 

#бюлетини #предсрочни парламентарни избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"