Офшорните преводи на "Кинтекс" са предадени на прокуратурата

Офшорните преводи на "Кинтекс" са предадени на прокуратурата
кадър - NOVA
A A+ A++ A

Документите, касаещи финансовите операции на „Кинтекс“ към офшорни зони да бъдат незабавно изпратени на Прокуратурата на Република България за предполагаемо извършено престъпление. Това разпореди днес министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов, предаде БНР.

От Министерството на икономиката и индустрията припомнят, че на 11.08.2022 г. ДАНС влезе в оръжейното дружество, като по-късно бе потвърдено, че за 1 ден са били платени около 800 000 лв. към компания в Дубай.

По инструкции на фирмата от офшорната зона, „Кинтекс“ е превеждал големи суми към български фирми и юридически лица на Балканите, които към този момент не е ясно какво отношение имат към дейността на оръжейния търговец. Вероятно тези дестинации са избирани, за да се заобиколят щателни банкови проверки, които са задължителни, когато се касае за сделки на оръжейни фирми с офшорни контрагенти. Чрез ползването на финансови посредници тези процедури са били съкратени, най-вероятно, за да преминат преводите в дните между смяната на предходния и настоящия министър на икономиката, пишат в прессъобщение от министерството


 

#"Кинтекс"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »