МОН: Търсят се възможности повече ученици да почиват безплатно

МОН: Търсят се възможности повече ученици да почиват безплатно
A A+ A++ A

Необходимостта от прецизиране на критериите за участие в програмата „Отново заедно“, за да бъдат обхванати максимален брой деца, обсъдиха на работна среща министърът на туризма д-р Илин Димитров и министърът на образованието и науката проф. д-р Сашо Пенов. Министър Димитров предложи разширяване на обхвата й, като към ученическите екскурзии се включат и посещения на 100-те национални обекта. Това съобщиха от МОН.

Подобряването на графика на учебните стажове в професионалните гимназии и специализираните паралелки по туризъм също бе тема на разговора между двамата министри. Д-р Илин Димитров посочи, че графикът може да стане по-полезен за придобиването на повече практически познания и умения, ако бъде по-оптимално съобразен с туристическия сезон и с работния график на ресторантите и хотелите.

Проф. Сашо Пенов и д-р Илин Димитров разговаряха и за обучението и приема и във висшите училища по направление туризъм, като крайната цел е подобряването на туристическия продукт, който предлага България.
 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »