Нови закони коват в Хаджидимово, край на псувните

Нови закони коват в Хаджидимово, край на псувните
A A+ A++ A

Нови закони коват в Хаджидимово

 

Те ще имат за цел да дисциплинират населението. Целта е да се поддържа добрият тон при разговорите между съгражданите, разкри NOVA.

Така например псувнята на улицата вече е забранена. Нарушителите ще бъдат глобявани, ако бъдат чути да се отпускат словесно по нечий адрес. Санкциите засега не са уточнени, но се очаква да има разлика в размера на глобата, която ще зависи от дължината на псувнята.

 

В Хаджидимово за новия закон срещу псувните вече бавно се разчува. „Нещо чух по интернет страниците. Проверихме, прочетохме - има нещо такова, но колко е вярно - не се знае. Тук се псува на всеки втори крак, като хванеш от кмета, стигнеш до козаря. Кметът псува най-много от всички, а е вкарал закона”, каза местен жител.

Въпросителни вече хората имат. Например: нарушение ли е, ако се псува от частен двор, но се чува надалеч. В градчето не са малко хората, които са пословични с езика си. Обикновено това са мъже на средна възраст, които псуват на шега, често с псувни се и поздравяват.

За Иван Сабахлъков има скрита причина и личен мотив за това псувните да станат наказуеми. „Сигурно ни е такава управата, че ги псуват много и те вече в момента са се сепнали и дайте да спрем със закон да ни псуват. Ако някой човек е прекалил с алкохола, може да си псува колко си иска. Нормални хора не съм виждал да псуват, но явно когато се опре до администрация, сигурно доста псувни събират в тая държава и затова в момента изглежда почнаха за тези псувни да се хващат, и тези политици и администратори почнаха да се смущават че псуват по техен адрес”, казва той.

Изправени до стената заради глобите, в Хаджидимово се готвят да маскират псувните си. Мъжете твърдо отричат варианта да псуват шепнешком, защото тогава ефект няма – нито на псуващия му олеква, нито псуваният се засяга.

С кмета екипът ни не се свърза, а доста настоятелно го търсихме. Дано по наш адрес не е нарушил собствените си закони.


 

#псувня

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »