Задават се силни магнитни бури, вижте кога

Задават се силни магнитни бури, вижте кога
Pixabay
A A+ A++ A

Метеоролозите отбелязват, че поради прекомерната активност на Слънцето на 3, 4 и 5 септември на Земята ще има магнитни бури с индекс 6 (висок). През този период трябва да сте особено внимателни, тъй като бурите влияят негативно на здравето на хората, пише zdrave.to.

На 13 и 16 септември също се очакват средни магнитни бури. През този период е по-добре да избягвате тежка, мазна храна, алкохол и енергийни напитки.

Прогнозата за слънчеви и геомагнитни бури се изчислява с помощта на сателитни системи на NOAA, TESIS и научни международни метеорологични лаборатории по целия свят, така че дава точни резултати, пише zdrave.to.

Бременни жени, малки деца и възрастни хора попадат в рисковата зона на метеорологични удари. Хората с проблеми със сърцето или кръвоносните съдове е най-вероятно да бъдат засегнати.


По време на магнитни бури може да започне да ви болят главата и ставите. Появяват се проблеми с кръвното налягане, сърцето и съня. Също така през този период може да се появи апатия, агресия, безпокойство и страхове.

В такива дни трябва да си осигурите здрав сън и да не се преуморявате. Необходимо е да се намали емоционалният и физическият стрес, да се почива повече.

#магнитни бури

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"