Близки на починалата родилка се събират на мълчалив протест

Близки на починалата родилка се събират на мълчалив протест
A A+ A++ A

Близки и приятели на 21-годишната Денислава се събират на мълчалив протест за да почетат паметта й. Младата майка почина след планирано секцио в болницата във Велико Търново. 

Събитието ще се проведена паркинга на болницата в Горна Оряховица в сряда вечерта в 19:00 часа, става ясно от публикация в социалната мрежа Фейсбук.  

"На паркинга на болницата в Горна Оряховица до кафето ще се проведе мълчалив протест в памет на починалата 21-годишна родилка Дани. Близки и приятели на Данислава настояват за истината за случилото се", пише Георги Стоянов в групата "Горна Оряховица" във Фейсбук. 

Младата жена почина след планирано секцио. Тя постъпва в лечебното заведение в Горна Оряховица с просрочен термин.

Дежурният екип я оставил в отделението за наблюдение. След опити за стимулиране на раждане, които не дали резултат, е взето решение с нейното изрично съгласие да се извърши секцио. Детето се е родило в стабилно състояние и с нормални показатели. Час по-късно обаче жената се влошила и започнала да кърви обилно. Заради усложненото състояние тя е била транспортирана до болница във Велико Търново. За съжаление, лекарите там не успели да се преборят за живота на младата майка.

Близките на младата майка не приемат версията на лекарите, че е починала от рядък синдром. Те се съмняват, че лекарска грешка е причина за трагедията.

#почина родилка #родилка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »