Рашков: Арестът на Борисов не беше грешка, дори бе закъснял

Рашков: Арестът на Борисов не беше грешка, дори бе закъснял
стоп кадър/"Сега"
A A+ A++ A

Първият човек, на който се обадих за чистките в МВР, бе президентът на републиката. Не можех да приема, че назначени министри от президента, ще освобождават хора от МВР, особено от Хасковско. Президентът каза, че не му е известно. Вторият, на който се обадих бе на премиера Гъръб Донев. Отговорът бе същият. Това заяви бившият вътрешен министър и вицепремиер Бойко Рашков пред бТВ, цитиран от Фрогнюз.

На един от освободените от полицията е казано, че няма да е на поста, докато минат изборите, за де не въздейства на купуване и продаване на изборите. Опасявам се, дано да не е вярно,  разкри той.

Рашков опроверга Демерджиев, че са ползвани служебни имоти за частни партита.Той призна, че това е ползвано в Боровец от една служителка, която обаче си е заплатила.

Никаква грешка не бе арестът на Бойко Борисов, дори бе закъснял. Прокуратурата бездействаше години наред за отношенията на Борисов и Горанов с Божков. В делото никой не е обърнал внимание на фактите, които са в 470 страници, категоричен бе бившият вътрешен министър.

Рашков коментира и мигрантските проблеми: Мигрантският натиск не е български патент. Той е и за страните от Западна Европа. А като граница на ЕС имаме задължение да спрем този натиск. Това не е национален проблем, а европейски и световен проблем. Не може да се реши с огради.

Следя политическото говорене на служебното правителство - колко сме добри ние и колко са лоши преди нас. Работихме заедно със сегашния пример Гълъб Донев. Но виждам как се възползват от трагичния случай и прехвърлят отговорността да не са те. При това 20-25 дни не са малко за едни служебен кабинет, обясни той.

Рашков припомни, че е приел граничната ограда в окаяно състояние, че са придадени допълнителни сили и военни структури за помощ на жандармерията по границата. Командировани са хора и от главната дирекция по границата за контрол.

Мигрантските домове са заети сега на 157 и 131 %, а при нас бяха на 30-40 процента, посочи той.

Рашков припомни, че най-напред служебното правитебство освободи ръковоствто на Главна дирекция национална полиция. Дотогава шефът и е директор на полицията в Хасково. После следва понижение и освобождение на директора на Гранична полиция. По думите му това е свързано с мигрантския проблем.

#Бойко Рашков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »