Бабикян: Очевидно няма капацитет да се реформира страната

Бабикян: Очевидно няма капацитет да се реформира страната
A A+ A++ A

"Пребиваването в парламента няма никакво значение, ако не могат да се произведат резултатите, които са необходими".

Това заяви пред БНР Арман Бабикян, един от лидерите на "Ние идваме", като така обясни решението на политическата формация да се оттегли от участие в предсрочните избори на 2 октомври.

"Основното, което е важно, е, че при отделно явяване на т.нар. партии на промяната, не може да се произведе ефектът, който беше обещан на обществото - правосъдна реформа, модернизация на страната, справяне с кризите. Очевидно е, че стабилно правителство не се случва по този начин, стабилен капацитет в Народното събрание - също. От друга страна - братоубийствена война между партии, които са единомишленици, е глупава и създава радост у Борисов, у ДПС и т.н.", обясни той.

По думите на Арман Бабикян политическите сили, които твърдят, че искат да променят страната, не намират сили, за да си подадат ръка, а наказват хората да вървят отново до урните, вече трябва да са наясно, че така не става.

"Тежките промени, които са се случвали в България, са произлезли почти винаги от случаи, в които политиците са успели да надмогнат егото си да си подадат ръка, за да прескочат трудния момент в историята на страната. В момента наблюдаваме солови изпълнения на отделни политически сили. Очевидно няма капацитет, за да се премести кризата и да се реформира страната и в такива случаи се подава ръка и се търсят други, които могат да помогнат, а не се вглеждаш в пъпа си".

#Арман Бабикян

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"