Борел: ЕС ще обсъди засилване на доставките на оръжие за Украйна

Борел: ЕС ще обсъди засилване на доставките на оръжие за Украйна
A A+ A++ A

Министрите на отбраната на ЕС ще обсъдят засилване на доставките на оръжие за Украйна и създаване на мисия за обучение на украинската армия, съобщи ръководителят на външната политика на ЕС Жозеп Борел при пристигането си на неофициална среща на министрите на отбраната на ЕС в Прага.

Той добави, че министрите на отбраната на ЕС ще разгледат възможността за разширяване на военните покупки, тъй като страните от общността изпитват недостиг на военни доставки.

Борел заяви, че ситуацията в зоната на военните действия в Украйна продължава да е много лоша, страната се нуждае от нова помощ, а министрите на отбраната на ЕС ще обсъдят мисия за обучение на украинските военни, пише БГНЕС.

"Ситуацията остава много лоша. Украйна се нуждае от нашата помощ и ние ще продължим да я предоставяме под формата на военни средства, а министрите ще обсъдят и идеята за мисия на високо равнище за обучение на украинската армия", каза той.

Борел заяви, че срещата е неофициална, така че няма да бъдат взети окончателни решения, но се надява на предварителен консенсус относно помощта и мисията.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"