Отново агресия срещу медик, пиян удари фелдшер

Отново агресия срещу медик, пиян удари фелдшер
A A+ A++ A

Поредно нападение срещу медик. Фелдшер от Момчилград е бил ударен от пациент.

Случаят е от събота. В Спешния център в Момчилград е получено повикване за пациент с прорезна рана от село Багрянка.  На място отива екип, който обработил раната. Насочили го за хирургически шеф. Пациентът е отказал. След около час и половина обаче пристигнал във филиала в Момчилград сам. На работа вече била нощната смяна.

„Колегата Юлиан Ангелов му обработвал раната и я е промивал с кислородна вода. Пациентът е станал агресивен, ударил е колегата по рамото, след което е избягал. Уведомена е полицията и е арестуван”, каза д-р Атанас Митков, началник на Спешния център в Кърджали, пред Нова телевизия.

Д-р Юлиан Ангелов твърди, че не е дал повод за агресия. „Видях го, че беше в нетрезво състояние и леко агресивен. Тогава поканих и една от жените да ми помогне. Започнах да обработвам раната, обърнах се да взема марля и той скочи и ме удари по рамото. Отдръпнах се. Жената отвън се намеси, започнаха да го дърпат. Той ме обиждаше и се заканваш”, разказа д-р Ангелов.

Той вече се замисля дали да продължи да работи в Спешния център.

Според д-р Митков от началото на годината има 3-4 вербални нападения над медици.

„Уведомили сме полицията. Имаме и една присъда по такъв случай”, каза д-р Митков. Притеснява се обаче, че вече има примери на напуснали медици. „В Хасково имаше нападната млада лекарка, която напусна. А кадровият дефицит е един от основните проблеми не центровете за спешна помощ”, обясни д-р Митков.

 

#"Спешна помощ"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »