Официално откриване на 38-oто издание на Празниците на изкуствата Аполония в Созопол

Официално откриване на 38-oто издание на Празниците на изкуствата Аполония в Созопол
A A+ A++ A

За 38-а поредна година началото на Празниците на изкуствата Аполония развълнува любителите на изкуството със своето откриване. Младите и талантливи изпълнители от Детски духов оркестър „Junior Band“, с диригент Йордан Цветанов, заредиха публиката със слънчево настроение и широки усмивки, задавайки тон за предстоящите акценти от програмата. Младежите изпълниха невероятни  поп, фънк и джаз аранжименти на популярни произведения на световноизвестни музиканти. Културните събития от календара на  Аполония ще се проведат между 28 август и 5 септември, събирайки заедно едни от най-талантливите и обичани български музиканти, актьори, художници, писатели... Повече информация за програмата на Аполония 2022 г. може да бъде открита на официалния сайт- www.apollonia.bg, а билетите можете да намерите в мрежата Eventim.

По повод на старта на дългоочаквания фестивал, Маргарита Димитрова – изпълнителен директор на Фондация „Аполония“, сподели: - „Да виждам за поредна година, събрани на едно място толкова творци и толкова зрители, отдадени на изкуството, ме прави повече от щастлива. Духът на Аполония е вдъхновението, а днес Созопол прелива от него.“

Стартът на Фестивала бе отбелязан и с откриването на трите изложби в художествената галерия в Созопол. Те включват избрани творби на Кристо и Жан Клод. За първи път българските зрители ще могат да видят творбите им от няколко десетилетия – между 1958 и 2003 година, събрани на едно място. Посетителите ще имат възможност да се насладят на избрани образци от колекцията на 10-ото Международно триенале на сценичния плакат два месеца преди откриването му в София. А със своята отдаденост и иновативност младите надежди в изкуството Мартиан Табаков и Мартин Трифонов представят изложбата си „Слънчеви перспективи“

Тържествената и вдъхновяваща празнична атмосфера завладява и любителите на киното и театъра. Тази вечер предстои старта на прожекциите под звездите с феноменалната българска кинопродукция „В сърцето на машината“. На сцената на амфитеатър Аполония зрителите ще могат да се срещнат с моноспектакъла на Михаил Билалов „Бум-Бум“. Пиесата „Една испанска пиеса“ на Ясмина Реза ще бъде представена от Малък градски театър „Зад канала“ с участието на Владимир Пенев, Мария Каварджикова, Светлана Янчева, Василена Атанасова и Малин Кръстев. Повече информация за всички предстоящи постановки може да откриете в програмата на официалния сайт - www.apollonia.bg.

Празниците на изкуствата Аполония 2022 даряват на посетителите много емоции, вдъхновение и наслада. Фестивалът умело преплита в себе си различните изкуства, създавайки преживяване, докосващо душата.

#"Аполония" #Празниците на изкуствата Аполония

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"