Янев: Решението да не се плаща в рубли на "Газпром" не се спазва от всички страни в ЕС

Янев: Решението да не се плаща в рубли на "Газпром" не се спазва от всички страни в ЕС
стоп кадър/Фейсбук/Стефан Янев - архив
A A+ A++ A

Високите цени на газа и липсата на предвидимост водят до стрес сред населението и бизнеса. Има обещания, че се защитава националния интерес, но не виждаме практически резултати. Това заяви в "Денят започва" по БНТ лидерът на "Български възход" Стефан Янев, цитиран от факти.бг.

По думите му лидерството не се вижда и в общ европейски план, тъй като въпросът за газа трябва да предизвика европейска солидарност.

"ЕС в момента се държи като следвоенна плячка, нечия, на някои велики държави извън ЕС и трябва да намери своето лице", каза Янев.

По думите му България трябва да престане да се държи като кандидат-член и да предлага решения и визии, наравно с другите европейски лидери.

Според Стефан Янев решението да не се плаща в рубли на "Газпром" не се спазва от всички европейски държави.

"Липсата на газ и високите цени заплашват всички европейски икономики, но не видяхме солидарност и някакъв вид решение от типа на чл. 5 на НАТО", каза Янев.

Той коментира, че българският национален интерес минава през силна икономика и предвидими цени.

Стефан Янев допълни, че са партия в развитие и истинското ѝ изграждане ще продължи след 3 октомври. Най-важните им акценти са свързани с демографската криза, а българската политика се нуждае от нов морален стожер.

#Стефан Янев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"