Дайнов: Добре е, че малките играчи решиха да не участват във вота

Дайнов: Добре е, че малките играчи решиха да не участват  във вота
стоп кадър/бТВ - архив
A A+ A++ A

"Добре е, че малките играчи, които нямат шанс да направят нещо, най-сетне взеха разумното решение да не участват, а да изчакат някой следващ път и да измислят нещо, така че да станат малко по-големи играчи". Това заяви в интервю за предаването "Политически НЕ коректно" политологът Евгений Дайнов:

 "Поизчиства се малко партийната система от такива по-малки играчи, но ние не знаем как ще гласуват хората на втори октомври, защото все пак сме в окото на бурята на няколко кризи, които ни въртят непрекъснато. Ние не знаем тези кризи какви настроения ще предизвикат у хората на втори октомври. Не знаем колко души от всяка партия ще влязат в парламента и няма как да знаем дали ще има правителство или не. Има няколко кризи, които се наслагват една върху друга, а и самото служебно правителство също е криза само по себе си, защото то навлезе с подковани ботуши в поредица от кризи, които изискват изключително деликатно, балансирано, решително политическо поведение, а военните нахлузиха ботушите и влязоха в тези деликатни ситуации и в рамките на първите две седмици се загубиха".

По темата за контрола по границите ни политологът коментира:

"Някой трябва да възстанови контрола по границите и затова трябва да сме доволни, че "Продължаваме промяната" в някаква степен се опитаха и показаха, че това трябва да се свърши".

#Евгений Дайнов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »