Петков от Раднево: Няма да има евроатлантически коалиции с ГЕРБ

Петков от Раднево: Няма  да има евроатлантически коалиции с ГЕРБ
стоп кадър/Фейсбук/Продължаваме промяната
A A+ A++ A

Служебното правителство не трябва да изпуска търговете през септември за слотовете за газа. Това каза пред журналисти в Раднево бившият министър-председател Кирил Петков. 

„Видяхте, че за 2 седмици успяхме да договорим слотове за първите два танкера. Говорих с енергийния министър на Гърция. Той ми сподели, че това което е очаквал – интензивни разговори с българското правителство, не се е случило”, поясни той.  Зимата трябва да бъде подсигурена, допълни Кирил Петков, цитиран от НОВА.

„Всичко, което се разтовари в Гърция и Турция, трябва да мине през България, за да продължи към Централна Европа. В изключително добра позиция сме да вземем слотове”, допълни бившият вицепремиер и финансов министър Асен Василев.

„Когато заедно с нашия екип отидохме до Брикел, много се учудих, като видях, че серният диоксид в този момент беше 30 пъти над нормата. Това, което показахме, и ще продължаваме да показваме и след 2 октомври - че никой не е над закона. Нормите трябва да се спазват, здравето на хората е много важно. Видяхме, че на „Капитан Андреево" най-големият проблем са отровните плодове и зеленчуци, които са влизали нелегално", коментира Петков на въпрос за това, че Раднево е сред градовете със завишени емисии от въглероден двуокис.

Бившият премиер коментира и с кого може да се коалират от „Продължаваме Промяната".

„Ние научихме много тежък урок. Урокът е, че не трябва да имате троянски кон в коалицията, защото ако имате троянски кон в коалицията, не можете да постигнете нещата, които искате. Затова в момента всички трябва да се фокусираме, да се мобилизираме за да имаме над 121 депутата, независими от задкулисието. Това означава ние, "Демократична България" и БСП. Няма да направим безпринципни коалиции, няма да има евроатлантически коалиции с ГЕРБ", категоричен бе Петков. 


 

#Кирил Петков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »