Корнелия Нинова от Жабокрек: Не се подвеждайте по референдума на Слави Трифонов

Корнелия Нинова от Жабокрек: Не се подвеждайте по референдума на Слави Трифонов
Кирил Фалин - БНР
A A+ A++ A

Не се подвеждайте по идеята за референдум на "позавехналия политик Слави Трифонов. С тези думи се обърна към стотиците социалисти и симпатизанти, участвали в митинга в местността Жабокрек под Рилския манастир по повод 78 години от акцията на Рило-Пиринския отряд в Рилското корито лидерът на БСП Корнелия Нинова, предаде БНР.

Тя беше максимално критична към "Има такъв народ" (ИТН), Слави Трифонов, и особено по огласеното от него в петък предложение за свикване на референдум за президентска република.

"Да, вчера Слави Трифонов – позавехнал в българската политика политик, за да възстанови дори малка подкрепа към себе си, предложи да прави референдум за президентска република. Другарки и другари, моля ви, мислете с разум, предлагат ви невъзможни неща. Предлагат да ни употребят гласа, да стъпят на този глас, да влязат в парламента и да продължат да рушат, така както три пъти разрушиха, и парламент, и правителство. С референдум този въпрос не може да бъде решен, дори да се съберат гласове. Такова решение може да вземе само Велико народно събрание. Не се подлъгвайте, това е просто опит "Има такъв народ да влязат в следващия парламент"

Нинова предупреди и за "залитания" към Възраждане.

"Виждам и едно залитане… по "Възраждане". Моля ви, също мислете. Чуйте Елена Гунчева, ако не някой друг. Самата тя казва: Караха ни насила да гласуваме всичко с ГЕРБ, тя казва: Десислава Атанасова беше всеки ден в нашата стая, парламентарна, за да ни казва какво да правим. "Възраждане" е патерица на ГЕРБ

Правителство след изборите на 2 октомври ще има, а първото нещо, което ще направим, е да замразим цената на газа, обяви лидерката на социалистите.

Стотиците организирани от областите Кюстендил и Перник симпатизанти се отправиха към Партизанска (Кирилова) поляна за събор и веселие. Сред тях бе не само Нинова, но и Вигенин, Симов, проф. Михайлов, водачи на листи на левицата за предстоящия вот.


 

# Корнелия Нинова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"