Европа се простреля, но по-лошото е, че куршумът остана вътре

Европа се простреля, но по-лошото е, че куршумът остана вътре
стоп кадър/бТВ - архив
A A+ A++ A

"Европеецът престана да бъде европеец или по-точно има съществена разлика между така наречения европейски политически елит (брюкселски умнокрасилитет) и огромната пропаст, която все повече се разтваря в момента между европейските народи". Това заяви в интервю за предаването "Политически НЕкоректно" на програма "Хоризонт" писателят Димитър Недков:

"Географските граници, икономическите граници на каквито и да било съюзи не съвпадат с границата на цивилизацията. Нима не е сблъсък на цивилизацията това, че онзи ден непълнолетен мигрант, представител на друга цивилизация, управлява и убива като кучета двама представители на друга цивилизация поради отказа му да разбере, че е навлязъл на територия, която се подчинява на собствени цивилизационни норми и така нататък. Има едно много спорно учение, което се нарича географски детерминизъм. Това е между другото и в основата на философското учение на Дугин, където се казва, че географията е определящият признак за цивилизационния избор на народите".

"Европа се простреля, но по-лошото е, че куршумът остана вътре, а това поражда определени процеси, водещи към летален характер, а никой не се хваща да извади този куршум", добави още писателят.


 

#Димитър Недков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"