Идеята за референдум със сигурност не е съгласувана с президента, твърди Кутев

Идеята за референдум със сигурност не е съгласувана с президента, твърди Кутев
стоп кадър/бТВ - архив
A A+ A++ A

Идеята на ИТН за референдум за президентска република със сигурност не е съгласувано с президента Румен радев. Това е самоинициатива, която излиза от г-н Трифонов. Такова мнение изрази в студиото на "Събуди се” говорителят на служебния кабинет Антон Кутев.

"Това действие донякъде бих го обявил като провокация. Социолозите казват за партията на г-н Грифонов, че не е ясно дали ще влезе в новия парламент. Най-трудното нещо за новия парламент ще бъде изобщо да има мнозинство. Така, че дори да се проведе референдум това трудно ще доведе до реални промени в политическата система на България . За това ви казвам, че този ход прилича по-скоро на предизборна провокация, отколкото на реално политическо действие”, поясни Кутев. И добави, че е песимист, че това изобщо ще се случи.

За проблема с бежанците у нас:

"Над 1000 души дневно са отблъсквани. Тоест това са хора, които са опитали да мината границата, но не успяват. Усилията по границата не са спирали. Доста неща са свършени. Някои хора си позволяват да прекрачат всички граници и вече наистина обявяват война на държавата”, допълни Кутев.

За доставките на газ:

"Нито един служебен кабинет не е казвал, че ще се връща към "Газпром”. Някои думи се изкривяват. Имаме ясна цел и тя е да осигурим така наречената дизерфикация. Това означава не да сменим един източник на газ с друг, а да намерим всички възможни източници на газ, да изчислим всички цени, да ги сложим на масата пред българските граждани. С "Газпром” ще се преговаря само в рамките на договора, който съществува”, каза говорителят на служебния кабинет. По думите му засега има осигурен газ и за октомври.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »