Василев: Има реставрация на ГЕРБ в ТОТО-то и Нациналната спортна база

Василев: Има реставрация на ГЕРБ  в ТОТО-то и Нациналната спортна база
A A+ A++ A

"Разговорът ми за участие в листите на ПП беше с Кирил Петков и Асен Василев. Не става дума някой да ми е предложил, това е общо решение на ръководствата на Гражданското движение и на "Продължаваме промяната".

Това заяви пред БНР Радостин Василев, министър на спорта от квотата на ИТН в кабинета "Петков", един от напусналите партията на Слави Трифонов, по-късно той създаде и оглави Гражданско движение "Силна България". На парламентарните избори на 2 октомври Радостин Василев ще води листата на ПП в Габрово.

  "Ще се опитаме на национално и на регионално ниво да променим наложения през последните повече от 15 години модел за насочване на ресурс в определени хора, а не в обществена полза. Това е много ясно забележимо в Габрово. Габрово е един от бастионите на ГЕРБ", посочи той и обясни, че ще застане срещу Томислав Дончев, който там води листата на ГЕРБ:

"Г-н Дончев за първи път ще бъде поставен в ситуация, в която не да стои на масата до Бойко Борисов и да му приглася, а да обяснява как той е лейтенант на един от най-дискредитираните политици, довели България до пълен крах. Регресът в Габрово - демографски, икономически и социален - е свързан пряко с участието на Томислав Дончев в управлението". 

Василев подчерта, че оттеглянето на Яна Балникова от листите на ПП не е заради него, а по лични причини.

В предаването "Хоризонт за вас" бившият министър на спорта коментира промените, направени от служебния министър Весела Лечева:

"Да излязат вписванията в дружествата, за да видя дали това са реалните хора, които ще ги управляват, и тогава ще направя пресконференция, за да покажа на кои точно хора има доверие г-жа Лечева. Ще попитам дали тя им има доверие, или определени кръгове, които диктуват в момента какво трябва да става в спорта. Кръгове около ГЕРБ се реставрират в Националната спортна база и Българския спортен тотализатор". 

#Радостин Василев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »