Над сто ранени по време на протеста в Кувейт

Над сто ранени по време на протеста в Кувейт
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Повече от 100 протестиращи и 11 полицаи са били ранени в неделя по време на сблъсъците в Кувейт, съобщиха от Сдружението за защита на правата на човека и органите на властта.

Протестът „Достойнството на нацията" беше организиран от опозицяиата на Шейх Сабах ал-Ахмад Ал-Сабах срещу измененията в закона за изборите, които според протестиращите са насочени в услуга на проправителствените кандидати.

„Броят на ранените демонстранти, които са били приети в болница, след като са били нападнати от силите за борба с безредиците, надхвърли цифрата 100“, заяви Мохамед ал Хумайди, ръководител на организацията „Кувейтско общество за защита на правата на човека“ чрез своя микроблог в социалната мрежа „Туитър“, цитиран от АФП и БГНЕС.

Министерството на вътрешните работи съобщи в изявление, че 11 полицаи са били ранени от камъни, хвърлени от демонстрантите.

В събота правителството на Кувейт е одобрило решението на емира да промени противоречив избирателен закон и да насрочи на 1 декември предсрочни избори, предаде „Франс прес", цитирана от БНР.

#протестиращи #болница #ранени #протест #Кувейт #избори #опозиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници