Радев на поклонението пред убитите двама полицаи: Плащат цената на корупцията!

Радев на поклонението пред убитите двама полицаи: Плащат цената на корупцията!
стоп кадър/БНР
A A+ A++ A

"Самоотвержеността на полицаите плаща цената на корупцията, с която каналджиите въртят своя трафик" заяви в Бургас президентът Румен Радев, който участва на поклонението за двамата загиналите двама полицаи в града, предаде БНР - Бургас.

Той посочи, че гибелта на униформените е следствие от дългогодишната безнаказаност на хора, които организират и закрилят нелегалния трафик на мигранти в страната и в Европа.

Двамата служители на Първо районно управление към МВР-Бургас - Йордан Илиев, старши полицай в сектор "Охранителна полиция" и Атанас Градев, командир на отделение в сектор "Охранителна полиция", загинаха вчера рано сутринта при изпълнение на служебния си дълг, докато се опитваха да спрат автобус с нелегални мигранти.

На фона на нарастващия мигрантски натиск прокуратурата и МВР трябва да са безкомпромисни с каналджиите, настоя държавният глава.

"Очаквам и засилване на предприетите мерки за усилване на охраната на българската граница и недопускане на подобни случаи за в бъдеще. Като организация, съвременни технически средства и укрепване на оградата, и най-вече условия на труд и мотивация на личния състав", заяви държавният глава.

Той изказа съболезнования на семействата, на близките и на колегите на загиналите служители на МВР.

"България загуби двама доблестни полицаи, отдадени до край на своя дълг в името на законността и сигурността на българските граждани. Те са чест и пример за всички нас", каза още Румен Радев.


 

#загинали полицаи #. Румен Радев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »