Бившата депутатка от „Възраждане“ Цвета Галунова стана „социалистка“

Бившата депутатка от „Възраждане“ Цвета Галунова стана „социалистка“
A A+ A++ A

Бившата депутатка от „Възраждане“ Цвета Галунова стана „социалистка“. Тя влиза на четвърто място в листата на БСП в Търново от гражданската квота. 

Галунова влезе в предишния парламент като част от гражданска квота на „Възраждане“. Преди дни тя обяви в социалните мрежи, че „Възраждане“ вече няма да има такива, като ръководството ще решава кой да влезе в листите.

„На 14.08. се взе решение в листите на „Възраждане“ да попаднат само доказани партийни членове, а гражданските квоти, каквато бях аз, да бъдат освободени от ангажимент. В крайна сметка „договорът“ между мен и „Възраждане“ започна с началото на кампанията през октомври 2021 г. и приключи с края на 47-то Народно събрание. Предстоеше предоговаряне на партньорството, но то не се състоя“, написа тогава тя във Фейсбук.

Преди 47-ото Народно събрание да се разпусне в продължение на няколко седмици в кулоарите на парламента неофициално се говореше, че е възможно Галунова да напусне „Възраждане“ и да подкрепи нов кабинет в рамките на парламента с премиер на ПП. Тя неколкократно отрече и действително до последно остана част от групата на партията на Костадин Костадинов, която заедно с ИТН, ДПС и ГЕРБ свали правителството на Кирил Петков с вот на недоверие, пише Mediapool.

Винаги съм казвала истината

„Не се е налагало да изричам лъжа в 47-ото Народно събрание. Винаги съм казвала истината и смятам, че така трябва да бъде всеки политик. Това е едно от нещата, с които се гордея като депутат“, заяви Галунова в сряда в ефира на БНР.

Тя изказа разочарование от това, че партията няма да включва граждански квоти в листите си за предсрочните избори на 2 октомври. „Аз съм подела каузи, които искам да довърша. Аз влязох в политиката не за реализирането на 2, 3 или 10 каузи, а в дългосрочен план да се боря за подобряване на качеството на живот на хората, които живеят в България“.

Галунова определи парламента като „трибуна за предизборна агитация, вместо да е поле, на което да се свърши някаква работа“. „И докато партиите правят сметки за проценти, хората стоят без вода, без достъпно здравеопазване, затварят се училища, детски градини, селата обезлюдяват“.

„Продължавам да следвам своите принципи, продължавам да работя по каузи с вярата, че сме от позицията, водеща до добруването на България и българският народ, който обичам“, заяви тя. Според нея партиите, които освежат листите си и дадат път на младите и на жените, ще подобрят резултатите си, както на изборите, така и в бъдещия Парламент.

Именно на по-млади кандидат за депутати в листите си залага този път БСП. 

На изборите през ноември миналата година социалистите спечелиха само един мандат от този избирателен район и той отиде при Явор Божанков, който и тогава, и сега е водач на листата на БСП там.

 

#"Възраждане" #Възраждане #Възраждането

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"