За година: COVID-19 е отнел живота на над 1 милион души

За година: COVID-19 е отнел живота на над 1 милион души
A A+ A++ A

Пандемията от COVID-19 е отнела живота на над 1 милион души по света от началото на годината, съобщи днес Световната здравна организация (СЗО) и призова правителствата да ускорят имунизациите, предвид това, че една трета от световното население все още не е ваксинирана, предаде Франс прес.

"Тази седмица преминахме един трагичен жалон от 1 милион починали от COVID-19 от началото на годината", каза на пресконференция генералният директор на СЗО Тедрос Аданом-Гебрейесус.

"Не можем да кажем, че се учим да живеем с COVID-19, ако само тази година от заразата вече са починали 1 милион души", каза шефът на СЗО. Той отбеляза, че "международната общност вече разполага с всички инструменти, за да предотврати тези смъртни случаи".

Тедрос призова правителствата на всички държави да удвоят усилията си за ваксинация на всички здравни работници, възрастни хора и други хора от най-уязвимите групи, с цел да се постигне имунизиране на не по-малко от 70 процента от световното население.

Той напомни, че в страните с ниски доходи "неваксинирани остават две трети от здравните работници и три четвърти от възрастните хора".


 

#борба с коронавируса #ваксини коронавирус #ккоронавирус #COVID-19 вирус #COVID-19 у нас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »