Българска с престижна позиция в ООН, запознайте се с Томи Томова

Българска с престижна позиция в ООН, запознайте се с Томи Томова
A A+ A++ A

Томи Томова е успешен създател на съдържание и инфлуенсър, покорил редица екзотични и любопитни дестинации. Освен, че впечатлява аудиторията си със своите вълнуващи кадри от пътешествия, тя развива и успешна кариера. Томи е единствената българка, била част от организацията на Кралския бал във Версай и също работи на престижна позиция в ООН.

Продължавайте да четете, защото историите, които Томи разказва, няма да ги видите и чуете никъде другаде.

Здравей, Томи! Благодарим ти, че прие нашата покана!

Разкажи на нашите зрители за новата си работа в ООН?

От много години си мечтаех да работя в системата на ООН и завърших магистратура по Устойчиво развитие и права на човека. Много исках да работя в организация, която се занимава с предотвратяването на природни бедствия. Кандидатствах в Женева за стаж. През лятото миналата година ме повикаха и проведохме 6 интервюта  в продължение на няколко месеца. Имаше около 5000 кандидати за позицията като в крайна сметка ме приеха.

Живяла си доста време в Париж. Защо се насочи именно натам?

Когато бях 11 клас, завърших Американския колеж в София и се чудех в кой университет да кандидатствам. Насочих се първо към журналистиката. До ден днешен много обичам да пиша. Реших да уча комуникации и си потърсих университет, в който да изучава глобални комуникации. Намерих университет в Париж, в който се преподава на английски. Оказа се, че има преподавател, който търси студенти, които да учат там. Баща ми не вярваше, че ще ме приемат, а и таксата беше много висока. Подготвих се много добре, изучих цялата история на университета. По онова време организирах благотворително ревю и този преподавател присъства. Успях да вляза в този университет със стипендия и останах много доволна.

Как се роди страстта ти към пътешествията?

Всички американски студенти там бяха в Европа за първи път. Те пътуваха страшно много и ходех с тях, където можех. Предстои да ви разкажа за две от най-вълнуващите пътешествия. Едното беше през първата година от университета, когато създадох моден блог и се записах към телевизията на университета. Снимах на Седмицата на модата в Париж, снимките ми бяха публикувани в списания и много се харесаха. След Париж много ми се прииска да видя седмицата на модата в Милано и в Лондон. Тогава запознах да пиша за ELLE.

Къде ни води второто пътуване?

Имах възможността да отида в Мароко с УНИЦЕФ с около 15 души. Бяхме на хуманитарна мисия за около 2 седмици. Това пътуване ми промени живота. Със събраните пари закупихме компютри и се свързахме във фирми да инсталират Wi-Fi. Свързахме се с компания, която да обучава децата там как да работят с компютри. Направихме и редица на реновации. Колкото и д абях подготвена обаче, не бях достатъчно готова да видя как живеят хората на едно такова място.

Насочваме се към едно доста голямо събитие. Организирала си бал във Версайския дворец. Разкажи ни малко повече.

Това всъщност е първият кралски бал от Френската революция насам. Той е благотворителен с подкрепата на УНИЦЕФ. Поканиха ме да участвам като главата на PR-, за да им помогна да намерят спонсори за събитието. Работихме много усилено, всички бяхме доброволци. Моята работа се състоеше в това да се свързвам с различните партньори и да търся спонсори. Балът всъщност е възстановка на събитието, което организира Наполеон за кралица Виктория през 1855 г. Тогава се слага началото на връзката между Франция и Англия.

За да разберете още интересни факти за бала във Версайския дворец и да разберете какво е правила Томи в Шри Ланка, можете да гледате видото!

#Jenite.bg и Peika.bg #Peika&Jenite YouTube

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Интервю
Последно от Интервю

Всички новини от Интервю »