Ето какво време ни очаква в петък

Ето какво време ни очаква в петък
Николай Ковачев
A A+ A++ A

Петъчният ден ще започне със слънчево време и температурите ще се повишат. Повече облаци очакваме в следобедните часове на места над Южна България, където не е изключено да паднат проливни валежи, придружени от гръмотевици.

Максималните температури навсякъде ще се повишат и очакваните им стойности ще са между 30-34°С, по-високи на места в Горнотракийската низина и Северозападна България – до 32-35°С. Вятърът в цялата страна ще е слаб до умерен от изток.

Времето по Черноморието:

През нощта облачността временно ще се увеличи и на места по южното Черноморие ще превали. През деня ще е предимно слънчево и топло. Повече облаци очакваме в следобедните часове и на отделни места ще превали. Максимални температури на въздуха 29-31°С, на морската вода – 25-27°С. Вълнението ще е слабо – до 1-3 бала. Ще духа слаб до умерен вятър от изток.

Времето в София:

През нощта срещу петък от североизток облачността постепенно ще се вплътнява, но ще е предимно среда и висока и валежи са малко вероятни. Минималните температури ще са между 17°С. 

Денят ще започне със слънчево време. Температурите ще се повишат и максималните им стойности ще са около 30°С.

Времето в планините:

Няма да е подходящо за разходки и туризъм. До обяд ще има разкъсани  облаци, но следобед в масивите от Южна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места до вечерта ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от югоизток. Максимална температура на височина 1200 метра - около 23°, на 2000 метра - около 14°.

Времето на Балканите:

И през следващите часове разпадащият се висок циклон, позициониран над Южна Гърция и Егейско море, ще определя динамичното време на полуострова и Турция Под негово влияние атмосферата там ще е силно нестабилна, като денят на много места ще започне със слънце, но в следобедните часове времето ще се разваля. В Гърция и Турция ще има условия за по-значителни валежи. Повече слънчеви часове очакваме над западната и северната част от Балканите. Температурите на полуострова ще се повишават.

 


 

#прогноза за времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"