Паргов: "Топлофикация" e проектирана така, че отърване от нея няма

Паргов: "Топлофикация" e проектирана така,  че отърване от нея няма
кадър - БНТ
A A+ A++ A

"Топлофикация" така е проектирана, че се раждаш с нея и умираш с нея. Отърване няма". Това отбеляза в интервю за предаването "12+3" по програма "Хоризонт" Калоян Паргов, общински съветник от групата на БСП в столицата:
"Дори да си купите климатици и да си спрете кранчетата, "Топлофикация" пак работи и пак дължите пари, защото трябва да платите и топлата вода, която ползвате, както и сградната инсталация, тъй като тя е част от задължението на етажната собственост, която се споделя от всички живущи в определения блок".

Общинският съветник обясни защо изведнъж "Топлофикация" се е появила като част от проблема с газа:

"Не е проблемът само отоплителния сезон, проблемът е, че "Топлофикация София" виси като воденичен камък на шията на "Булгаргаз“ и се наложи новото правителство да осигури в спешен порядък едни средства, които вече са похарчени, което означава, че в следващите седмици ще трябва служебното правителство да отдели още средства, за да може да поддържа стабилността и да е някакъв буфер в "Булгаргаз“, който отговаря за доставките. Трябва да отбележим пропуска на предишното редовно правителство, че когато се правеха тези социални пакети, както и облекченията, свързани с цената на електрическата енергия, основно за бизнеса, изключвам мораториума, който беше наложен, трябваше да има и такъв, свързан с ценовите равнища на газа, защото едва ли през тази зима някои от експертите не са подозирали, че газът ще бъде сериозен проблем, особено на фона на войната с Украйна и неразбирателствата с доставките на синьото гориво за Европа по новия начин, който наложи Русия".
 

 

#Калоян Паргов - БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »