МВнР: В ход е възобновяването на работата на посолството на България в Украйна

МВнР: В ход е възобновяването на работата на посолството на България в Украйна
A A+ A++ A

Няма предвидено откриване на секции на територията на Украйна, но е в ход откриването на нашето посолство там, като вероятно ще има възможност за гласуване в него. Това каза на брифинг в Министерството на външните работи (МВнР) днес постоянният секретар на ведомството Иван Кондов. 

Той заяви, че тече процедура по откриване на секции за гласуване за изборите за народни представители на 2 октомври в украинското посолство у нас. По думите му от ведомството ще направят всичко възможно, за да бъдат разкрити секции за гласуване.

По отношение на възобновяването на дейността на посолството на България в Украйна, служебният зам.- министър на външните работи Костадин Коджабашев каза, че началото на септември ще замине първата група, която ще възстанови работата на дипломатическото ни представителство в Киев, ако условията позволяват. На този етап няма решение за отваряне на генералното консулство в Одеса, тъй като условията там не позволяват да функционира нормално дипломатическо представителство, подчерта той.

Коджабашев добави, че ако нещата вървят по план, в края на септември ще замине и втората група, и посолствата на България ще функционират нормално в оптимално допустими граници във военна обстановка. 

При решение, че са набрани необходимите кандидати за участие в изборите, е възможно на територията на посолството да бъде разкрита секция, но това зависи от военната обстановка, каза още той.

#МВнР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"