Протест в София поиска: "България - независима от Газпром!" (ВИДЕО)

Протест в София поиска: "България - независима от Газпром!" (ВИДЕО)
стоп кадър/БНР
A A+ A++ A

Граждани се събраха пред Президентството тази вечер, за да изразят несъгласието си България да е зависима от Русия и "Газпром” по отношение на доставките на газ, предаде НОВА.

Поредният протест бе под надслов "България  - независима от "Газпром". Организатори на демонстрацията са от "Демократична България".

Заедно с протестиращите се събраха и българи и украинци по повод националния празник на Украйна. Те тръгнаха на шествие към паметника на Тарас Шевченко на площад "Възраждане".

Организаторите на шествието написаха във Facebook:

"Сега Украйна воюва, за да защити своята свобода и независимост, и както е казал Апостолът на свободата Васил Левски за България „така щото да бъдем равни на другите европейски народи“. Украйна губи своите най-добри синове в една неравна, но справедлива битка и всяка помощ – физическа или морална е добре дошла. Защото братството между народите не е въпрос на декларации и високопарни изказвания, а именно на това да подадеш ръка и да помогнеш тогава, когато това е нужно.

Това е борба не просто за Украйна, а за правото на народите да защитят своята независимост и свобода, да отстояват демокрацията и сами да избират своето бъдеще. В този смисъл това е война не само на украинския народ , а на всички хора и нации по света, които поставят тези ценности над правото на силата".


 


 

 

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"