За половин милион лева: Петков съди Борисов за клевета

За половин милион лева: Петков съди Борисов за клевета
стоп кадър/НОВА
A A+ A++ A

Кирил Петков съди Бойко Борисов за половин милион лева. Това съобщи бившият премиер на излизане от Софийския районен съд. "Току що заведох дело срещу Бойко Борисов за клевета за половин милион лева. Този човек вече е осъждан за клевета, доказан лъжец. Омръзна ми да слушам всичките му лъжи за посредници, за комисионни, за всякакви клевети, за които той непрекъснато говори навсякъде", каза Петков, цитиран от НОВА. 

По думите му арестът на Борисов "е само първата стъпка”. "Това, което видяхме е, че докато не си оправим правосъдието, няма да можем да си довършим работата. Но нашата идея след 2-ри октомври е точно това", допълни той.

Петков заяви, че жалбата за клевета е подадена заради думите на лидера на ГЕРБ, че заедно с Асен Василев са взимали комисионни и средства от посредници за газа. 

Делото е за половин милион. Ще ходим до края на това дело, за да бъде осъден. Неговият арест е само първата стъпка. "Този тип лъжи няма да бъдат допускани оттук нататък”, категоричен бе Петков и поясни, че "има безспорни факти, събрани от МВР”. "Ние ще довършим работата по събирането на тези факти в изпълнителната власт и се надяваме, че той ще отиде в затвора”. По думите му има доказателства и свидетели, че Борисов е взимал "огромни суми пари” през финансовия министър. 

#Кирил Петков #Бойко Борисов #клевета

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"