След мощните бури: Около 3000 мълнии са паднали у нас за час

След мощните бури: Около 3000 мълнии са паднали у нас за час
A A+ A++ A

Мощен буреносен фронт е преминал над България през изминалото денонощие. Само в рамките на един час са паднали около 3000 мълнии, съобщи Нова телевизия.

Бурите са се придвижили на запад-северозапад по цялата територия на страната с поройни валежи, силен вятър и градушки.

Силната гръмотевична буря връхлетя късно през нощта във вторник района на Стара Загора, Хасково и Димитровград. Съобщава се за материални щети от паднали клони и дървета. 

Междувременно нов порой се изсипа над Карлово, като отново наводни улици и къщи. Има евакуирани хора, наводнени домове и отнесена настилка на улици. Остава в сила частичното бедствено положение, обявено в града след наводнението в понеделник. Днес в града продължава описът на щетите, причинени от стихиите в последните дни. По първоначална оценка те са за стотици хиляди левове. На помощ на жителите на града се притекоха както доброволци, така и армията.

Според прогнозата на сайта „Метео Балканс“ след Стара Загора, Хасково и Димитровград, стихията се е насочила към Асеновград, Пловдив, Пазарджик, Раковски и Карлово. Експерти предупреждават хората в тези населени места да бъдат внимателни.

#мълния

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »