Нашенци вдъхват нов живот на украинска народна песен

Нашенци вдъхват нов живот на украинска народна песен
Снимка: Красимир Кънчев
A A+ A++ A

Българската музикална група „Орендъ“ вдъхна нов живот на украинска народна песен.

Музикалният проект, известен с прогресив метъл интерпретациите на фолклорна музика, решава да направи своя версия на песента „Ой, У Лузi Червона Калина“ - символ на украинската борбеност и издръжливост.

„Вярваме, че в такива трудни времена за украинските граждани можем да направим нещо добро, с което да ги подкрепим по един или по друг начин. Затова решихме да направим кампания за набиране на финансови средства чрез продажбите на песента“, споделя създателят на проекта Петър Стоянов.

Музиката и текстът са на украинския поет Степан Чарнецький. Аранжимент е дело на Петър Стоянов, Георги Хаджиев, Янислав Митев и Любомир Захариев. Вокали и бас китара - Петър Стоянов; китара и беквокали Георги Хаджиев и Янислав Митев, клавири - Любомир Захариев и барабани Мануел Малешков.

Звукът е дело на Светлин Желязков, a красивата обложка -  на Диaна Валентинова. Вокалите са записани при Стоян Бозов в Creative Labs Studio.  

Песента е налична на всички музикални платформи. Тя може да бъде закупена на платформата Bandcamp, както и като NFT на платформата OpenSea. Всички средства ще бъдат дарени на организацията СУОБ „Мати Украйна“ , която ще се погрижи те да достигнат до украинските граждани, които имат нужда от помощ.


 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"