Софийската филхармония закрива летния си сезон с филмова музика

Софийската филхармония закрива летния си сезон с филмова музика
A A+ A++ A

Бляскав концерт с филмова музика ще закрие летния сезон на Софийската филхармония на 4 септември от 20 ч. в Парк-театър „Борисова градина“.  Под диригентската палка на Михаел Енгелбрехт националният оркестър ще изпълни теми от филмови класики като „Междузвездни войни“, „Карибски пирати“, „Властелинът на пръстените“, „Закуска в Тифани“, „Бен Хур“, „Форест Гъмп“, „Доктор Живаго“, „Мисията невъзможна“, „Джеймс Бонд“, „Хари Потър“. 
В концерта ще се включи и Националният филхармоничен хор. 


Концертът е част от летния сезон на Софийската филхармония „Споделете музиката“ и е подкрепен от Столична община – Календар на културните събития.

Холандският диригент Михаел Енгелбрехт е носител на първа награда от Международния конкурс за оперно дирижиране „Син Дунав/Бела Барток“, който се проведе през юни 2021 г., 

носител на първа награда от международния майсторски клас в Будапеща и Конкурс за оркестрово дирижиране, където музикантите от Симфоничния оркестър на MÁV Будапеща бяха жури. 

Младият диригент започва своята професионална музикална кариера на 17 години като най-младият музикант, нает някога за постоянно в професионален оркестър в Холандия – като свирещ на еуфониум в Кралския холандски военен оркестър в Хага. Той печели първа награда на престижния Concours Mondial de Tuba et Euphonium в Guebwiller, Франция. Завършва с отличие дирижиране в консерваторията в Тилбург и Маастрихт. Г-н Енгелбрехт свири, наред с други, с Кралския оркестър Концертгебау Амстердам, Холандския филхармоничен оркестър, Ротердамския филхармоничен оркестър, Балетния оркестър на Амстердам, Хагската филхармония (Residentie Orkest) и Симфоничния оркестър на Аахен. Той си сътрудничи с диригенти като Рикардо Шайи, Яник Незе-Сеген, Инго Мецмахер, Марк Албрехт и сър Джордж Бенджамин. Изявява се и като солист с оркестри и като камерен музикант. От няколко години Михаел Енгелбрехт се е концентрирал изцяло върху диригентската си кариера. 


В момента той е главен диригент на Philharmonie Gelre в Арнем, Холандия. Като гост-диригент той дирижира Симфоничния оркестър MÁV Будапеща, Симфоничния оркестър на Айндховен, Неос Брас - Амстердам и Холандския национален студентски оркестър по време на турнето им в Хърватия. Той също така дирижира концерти на Симфоничния духов оркестър на Philips по време на китайското им турне в Пекин, Нанкин и Шанхай. 

Билети за концерта са налични на касата на зала „България“, на касата на Парк-театър „Борисова градина“ и онлайн в Ивентим

Пълната програма на Софийската филхармония може да намерите на: https://sofiaphilharmonic.com/

Следете Facebook страницата на филхармонията: https://www.facebook.com/sofiaphilharmonic
Twitter: https://twitter.com/sofiaphilh

Instagram: https://www.instagram.com/sofiaphilharmonic

Намерете ни и в Youtube: https://www.youtube.com/c/SofiaPhilharmonic

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »