"Аполония" отбелязва 70-годишнината на Иво Папазов – Ибряма

"Аполония" отбелязва 70-годишнината на Иво Папазов – Ибряма
M3 Communications Group
A A+ A++ A

22 август 2022 г., София. Акцент във вдъхновяващата програма на Аполония 2022 ще е представянето на легендата на сватбарската музика – Иво Папазов – Ибряма. Той поставя началото на кларинетното свирене в сватбарската музика. Свири по цял свят в сътрудничество с най-добрите джазмени на няколко континента. А виртуозността му превръща сватбарската музика в джаз-феномен и го прави международно известен. 

На музикалната сцена на Аполония меломаните ще могат да се насладят още на рокаджиите от АХАТ, които ще изпълнят сцената с енергията на златни рок хитове. ФОНДАЦИЯТА празнува Щурците на 55 и ще събере заедно всички членове на бандата на една сцена. Белослава ще отбележи 22 години на сцената с нови аранжименти на своите най-хитови парчета от последните ѝ 4 албума.

Празниците на изкуствата Аполония тази година ще съберат над 50 неповторими събития под небето на красивия Созопол, които ще се проведат между 28 август и 5 септември.

Програмата предлага богата палитра от културни събития – концерти, театрални постановки, изложби, литературни премиери, майсторски класове по режисура, актьорско майсторство и творческо писане, както и ежегодните срещи с български творци край морето в разговори на тема Цената на успеха.

За ценителите на екранните изкуства са подбрани едни от най-успешните и популярни филми на съвременното българско кино, които ще разсмеят, разплачат и предизвикат публиката. Прожекциите ще се проведат под звездите в Лятното кино, Созопол.

Майсторски клас по актьорско майсторство и режисура на известния български режисьор Галин Стоев ще се проведе от 30 август, а представянето на участниците ще бъде на 3 септември в двора на Художествената галерия. Програмата на Празниците на изкуствата Аполония включва редица стойностни представления и изложби. Михаил Билалов ще представи своя моноспектакъл „Бум-Бум“, който гарантирано ще развесели публиката със специалното участие на Ангел Заберски бенд. А Театър Българска армия ще представи легендарната си постановка „Секс, наркотици и рокендрол“. Постановката е в своя 30-и сезон и е в същия актьорски състав, който не е променян от самата ѝ премиера. Изложбите, които ще видим тази година, са на Американската фондация за България, представяща колекция творби на световно известните Кристо и Жан Клод, „Слънчеви перспективи“ на Мартиан Табаков и Мартин Трифонов и Международното триенале на сценичния плакат - „ОБИЧАЙ ПЛАКАТА!“. Те ще бъдат представени в Художествената галерия в Созопол.

Обичаната българска авторка Здравка Евтимова ще представи своя книга.

Билетите за всички събития на Аполония 2022 могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim, а пълната програма може да бъде открита на официалния сайт – www.apollonia.bg.

 

#"Аполония"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай