Променливо време през седмицата, посрещаме септември със застудяване

Променливо време през седмицата, посрещаме септември със застудяване
Pixabay
A A+ A++ A

Предстои седмица с променливо време. Заради обширна и бавно придвижваща се зона с ниско атмосферно налягане, жегите временно отстъпиха, а валежите ще продължат в различни точки на страната още няколко дни.

В понеделник в западните и централните части на Дунавската равнина ще е мрачно и с валежи почти през целия ден. В останалата част на страната облачността ще е с временни разкъсвания. Още преди обяд ще започнат да се оформят гръмотевични облаци и в часовете до вечерта в Западна и Централна България ще има валежи, които в определени моменти ще са интензивни. В районите на изток ще превали и прегърми, но локално и на по-малко места. Температурите следобед ще са в широки граници – от 24-25 градуса на запад до 31-32 на изток.

В планините ще бъде, с облаци, валежи и гръмотевични бури. По-значителни количества дъжд ще паднат в масивите в западната половина на страната. Дневните температури ще варират между 14 и 20 градуса спрямо надморската височина.

По крайбрежието слънцето ще е по-щедро, а облачността – динамична. В хода на деня предстоят краткотрайни превалявания, тук-там - с гръмотевици. Температурите ще се колебаят около 30 градуса. Очаква се традиционният прохладен бриз, а в морето на юг ще се образуват вълни до метър.

През нощта и във вторник валежите в западните и централните райони ще продължат, отново на места в значителни количества и с гръмотевици. В сряда и четвъртък валежната зона ще засегне предимно Южна България. От петък до неделя времето ще се върне към летния си ритъм, с много слънце и дневни температури около и над 30 градуса.

В последните два дни на август се очаква преминаване на студен атмосферен фронт. Нахлуването на по-хладен въздух ще създаде условия за следобедни летни бури в Дунавската равнина и Западна България. След това обаче предстои горещ период, който ще обхване първите дни на септември с минимални смущения и високи температури – над 35 градуса в традиционно топлите точки на страната.

Източник: НОВА

#прогноза за времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"