Гледат делото срещу съдията, придобил незаконно имот на НСА

Гледат делото срещу съдията, придобил незаконно имот на НСА
Вълков беше задържан на 31 март 2011 г. заради фалшиви документи, с които майка му е придобила 12 дка имот в района на базата на НСА до Несебър. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Софийски градски съд (СГС) заседава в понеделник по делото срещу бившия председател на Административния съд в Бургас Атанас Вълков.

Вълков е обвинен за извършени документни престъпления и пране на пари. Той беше задържан на 31 март 2011 г. заради фалшиви документи, с които майка му е придобила 12 дка имот в района на базата на НСА до Несебър, припомня БГНЕС.

Бившия председател на Административния съд в Бургас бе хванат в момент, в който е уговарял продажба на имота на стойност 2 200 млн. евро.

На 18 юли Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в СГС обвинителен акт срещу Атанас Вълков.

С разпореждане на СГС делото беше върнато на СГП за отстраняване на допуснати нарушения, изразяващи се в непълноти и противоречия в обвинителния акт, свързани с описването на обстоятелствата и правната квалификация на две от престъпленията.

СГП протестира разпореждането на СГС за връщането на делото, като основните аргументи за това бяха, че съдът е извършил тълкувателна дейност по доказателствата, която е недопустима на този етап от процеса и на практика се е произнесъл по съществото на делото.

Софийски апелативен съд (САС) уважи протеста на СГП и отмени разпореждането на СГС, с което върна на прокуратурата внесения обвинителен акт срещу Вълков.

САС е изразил съгласие с изложените аргументи в протеста на СГП и е посочил, че изводите на СГС за допуснати нарушения са неправилни, тъй като всички факти и обстоятелства, станали известни в хода на разследването, са коректно изложени и са посочени доказателствата, събрани във връзка с тях.

Напълно точно е описан и начинът на придобиване на имота, предмет на обвинението за пране на пари.

#САС #Софийски апелативен съд #решение #СГП #Софийска градска прокуратура #документи #продажба #Несебър #НСА #имот #пране на пари #Атанас Вълков #Бургас #Административен съд #председател #съдия #дело #СГС #Софийски градски съд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"