Внимание! Температурите в Гърция падат, идват бури

Внимание! Температурите в Гърция падат, идват бури
A A+ A++ A

От днес, понеделник, се променя метеорологичната обстановка в Гърция, като в централна и северна част на страната в понеделник се очаква повишена облачност, локални валежи и бури.

Живакът няма да надвишава 33 градуса - Ветровете ще са с максимална интензивност 4-5 бофорта - Промяната на времето ще започне от Северна Гърция през Тесалия, Спорадски острови и Евия.

Понижаване на температурите ще започне от Северна Гърция и ще премине постепенно в Тесалия, Спорадите и Евия, като се очаква временно увеличена облачност с локални валежи и бури.

В обедните и следобедните часове явленията ще обхванат източната част на континента, високите части на Епир, Западна Стерея и Крит. В останалата част от страната ще преобладава предимно ясно време. Ще духа западен северозападен вятър от 3 до 4, в Йонийско море и Крит до 5 бофорта.

Температурите ще се понижат още малко и максималните им стойности ще достигнат 31-33 градуса по Целзий.

В Атика се очаква малко облачност, която постепенно ще се увеличава и ще има локални валежи или отделни бури главно на запад и север в обедните и следобедните часове. Вятърът ще е с променлива сила от 2 до 4 бофорта, а температурите ще варират от 23 до 33 градуса по Целзий.

В Солун се очаква временна увеличена облачност с локални валежи и бури, главно в следобедните часове с подобрение вечерта. Вятърът ще е с променлива сила от 2 до 4 бофорта, а температурите ще са от 21 до 29 градуса по Целзий.

#България - Гърция #Дъждът #буря

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай