Украйна ще иска отново военна помощ от България след изборите

Украйна ще иска отново военна помощ от България след изборите
A A+ A++ A

Не ме интересува какво става в Путинския райх. Това заяви пред Нова телевизия посланикът на Украйна у нас Виталий Москаленко за атентата, при който загина Дария Дугина.

Дугин е фашист, а дъщеря му е млада фашистка, изтъкна той. Няма участие на Украйна в атентата, стана ясно от думите му. Русия нападна Украйна без причини, припомни дипломатът. Путин и путинова Русия няма да спрат, изтъкна Москаленко.

Рисковете са осезаеми, според посланика. Той не изключва ядрена заплаха. Руснаците дойдоха на територията на Украйна и завзеха Запорожката атомна централа, категоричен бе Москаленко. Светът е променен, каза още той.

Според него по газовия въпрос България трябва да е по-решителна. Страната ни трябва да се държи като европейска и натовска държава и да върви по този път, според него.

Посланик Москаленко оценява българската подкрепа за войната в Украйна. Той каза, че има българска подкрепа за войната през трети страни.

Дипломатът се надява, че ще дадем директно военна подкрепа на Украйна и поиска да й дадем старото си руско оръжие. Този разговор ще се активира след изборите.


 

#посланник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »