Блокадата на АМ „Тракия“ се отлага

Управителите са получили уверения, че Агенция „Пътна инфраструктура“ ще съдейства за изясняване на ситуацията и утре се предвижда среща между спорещите страни. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Обявената за понеделник блокада на автомагистрала „Тракия“ от служители и работници на фирми подизпълнители на ЛОТ 4 се отлага.

Управителите на 12 строителни фирми твърдят, че не са получавали пари за извършената от тях дейност за повече от седем месеца, което предизвика тяхното недоволствто, припомня БНР.

Преди седмица управителите на фирмите подизълнители се обърнаха към строителното министерство, правителството и премиера с настояване да бъде решен проблемът с изплащането на дължимите им от изпълнителя близо 500 хил. лева за строителството на магистралата между Ямбол и Карнобат.

От фирмите подизпълнители твърдят, че старозагорската фирма, която ги е наела, е приела фактурите за извършените дейности, но по сметките на подизпълнителите не са постъпили средства.

Сега управителите са получили уверения, че Агенция „Пътна инфраструктура“ ще съдейства за изясняване на ситуацията и утре се предвижда среща между спорещите страни.

Хората са категорични, че ако не се стигне до решение, протестът ще продължи, а магистралата край Ямбол ще бъде блокирана.

#Агенция „Пътна инфраструктура“ #Министерство на транспорта и съобщенията #премиер #министър-председател #правителство #строителство #Карнобат #Ямбол #ЛОТ 4 #фактури #плащане #фирми #„Тракия“ #магистрала #АМ #блокада

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"