9 добри причини да не живеете заедно с партньора си

9 добри причини да не живеете заедно с партньора си
A A+ A++ A

Мислите, че вече е време да заживеете под един покрив и не виждате препятствия за това? Мислите, че това е най-хубавото и разумно нещо, което можете да направите? Ами помислете пак! Оценявате ли достатъчно свободата си и знаете ли какво е да живеете всеки ден с мъж, да му перете дрехите, да му събирате чорапите и да търпите критиките му. Ако имате 5 причини да живеете заедно, не са достатъчни, защото ние имаме 9 да не го правите.

 

Не бихте допуснали компромис в това как да изглежда бъдещата ви квартира или дом

В главата си имате план как да изглежда новия ви дом и не сте склонни да направите какъвто и да било компромис с това? Ами може би тогава не е дошло времето да живеете с половинката си, защото ще се налага да правите компромиси от всякакво естество занапред.

 

Искате цялото легло само и единствено за вас!

Свикнали сте да спите сами и така се наспивате  най-пълноценно. Ако има човек до вас това ви прави недоволни, защото това значи по-малко завивка за вас, по-малко пространство и повече безсънни часове.

 

Обичате често да каните приятели на гости, а те не се харесват с половинката ви

Това определено ще е трудно и ще се създаде напрегната атмосфера при всяко идване на гости, а едва ли искате това.

 

На вас все ви е студено, на него все топло

И двамата държите на своето и съответно ви е много трудно да постигнете хармонична температура, нито в стаята, нито в отношенията ви.

 

Мистерията трае по-дълго време

Когато не живеем заедно, сме много по-влюбени един в друг. Още не знаем привичките на другия, навиците му и затова сме му създали един почти божествен образ, а той изобщо не е такъв.

 

Не обичате да ви се нарушава личното пространство

А след като заживеете заедно, то ще се нарушава постоянно. Ще се гледате, той ще ви гледа, вие  ще го гледате, понякога ще ви втръсва от присъствието му навсякъде и ще искате да избягате. Помислете тези неща, преди да преместите багажа си на едно и също място.

 

Не обичате да пестите

Ако заживеете заедно, ще се наложи да си правите сметката, да правите икономии в името на бъдещето ви по-голямо семейство. Защото хората се събират заедно, когато имат някакви по-сериозни планове.

 

Не сте готови да поемете отговорността да се грижите за някого

Защото, когато живееш с един човек, ти имаш задължение към него да се чувства добре, да е щастлив, да не го нараняваш. Да живеете заедно не винаги е чак толкова розово, трябва да се помисли и за сериозната страна на нещата.

 

Чувството на екзалтация е много по-малко, когато го виждате всеки ден

 

Когато се виждате рядко, винаги се радвате да го видите, нямате търпение да дойде часът на срещата и следите трепетно всеки звън на телефона. След като заживеете заедно, нещата вече не са така, защото го виждате всеки ден!

#половинка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »