В редица украински градове отекнаха взривове тази нощ

В редица украински градове отекнаха взривове тази нощ
Туитър/УНИАН
A A+ A++ A

В редица украински градове отекнаха взривове тази нощ, а президентът на Украйна Володимир Зеленски предупреди украинците да бъдат бдителни през следващата седмица, предаде БНР. На 24 август страната празнува своя национален празник - Денят на независимостта.

Руските войски са атакували района на Одеса с пет ракети, като две са били прихванати от силите за ПВО, съобщиха украински медии. Останалите ракети са ударили селскостопанско предприятие и зърнохранилище. Има пострадали, но няма жертви.

Губернаторът на Днепропетровск Валентин Резниченко написа в Телеграм, че град Никопол, който се намира от другата страна на река Днепър срещу Запорожката атомна централа, също е бил обстрелван тази нощ. Рано тази сутрин удари е имало и срещу южния град Николаев.

Вчера беше съобщено за множество експлозии в Крим - както в Севастопол, така и в Керч. Свален е бил дрон над щаба на руския Черноморски флот в Севатстопол. За последните 20 дни това е десетото украинско нападение с дрон в Крим. Украйна не е поела отговорност за нападенията, но според анализатори поне някои от тях са станали възможни благодарение на новата техника, използвана от украинските сили.

Във видеообръщението си тази нощ украинският президент Володимир Зеленски заяви, че украинците не трябва да позволяват на Москва да "разпространява униние и страх" сред тях, докато отбелязват 31 години независимост от съветско управление.

'Тази седмица се навършват 6 месеца от пълномащабната инвазия на Русия. Тази война промени всичко - за Украйна, за Европа и за света. И нека се замислим за пътя, който изминахме и колко неща променихме - неща, които почти всеки в света смяташе за непроменими. Колко победи успяхме да изтръгнем срещу руската армия, която в продължение на десетилетия се считаше за непобедима".

Снимката е илюстративна
 

#войната в Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"