Циципас надви Медведев и за финал в Синсинати

Циципас надви Медведев и за финал в Синсинати
стоп кадър
A A+ A++ A

Номер 4 в схемата Стефанос Циципас (Гърция) победи водача в световната ранглиста Даниил Медведев (Русия) и се класира за финала на турнира по тенис от сериите "Мастърс" на твърди кортове в Синсинати (САЩ) с награден фонд 6 280 880 долара, предаде БНР.

Циципас спечели срещу Медведев със 7:6(6), 3:6, 6:3 за 2:24 часа.

Гръцкият тенисист спаси сетбол в тайбрека на първия сет, за да поведе, но нивото на играта му спадна във втория сет, когато изоставане с 0:5. Медведев направи 6:3 и изравни резултата.

Циципас, който имаше само две победи в девет мача срещу Медведев преди срещата, стигна до пробив за 4:2 в третия сет срещу шампиона на Откритото първенство на САЩ и без проблеми затвори мача.

"Чувствах, че той се старае твърде много и тогава разбрах, че мога да го пресирам, да положа физически усилия и тогава ще имам възможност да спечеля, каза Циципас, който по-късно се оттегли от полуфиналите на двойки заедно с Холгер Руне.

За него това ще бъде първо участие на финал в Синсинати.

В спора за титлата Циципас ще играе с Борна Чорич (Хърватия), който елиминира номер 9 Камерън Нори (Великобритания) с 6:3, 6:4.

Чорич достига до втория си финал на "Мастърс" 1000 и първи, след като претърпя операция на рамото миналата година.

Нори започна много добре и поведе с 3:1, преди Чорич да намери своя ритъм, да спечели пет поредни гейма и да вземе първия сет. Във втората част хърватинът направи пробив в петия гейм, който се оказа достатъчен за крайния успех.

"Беше много тежък ден, също и много дълъг ден", каза Чорич, след като и двата полуфинала при мъжете започнаха по-късно заради дъжд.


 

#стефанос циципас #Даниил Медведев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »