Главният архитект на Кърджали е задържан от МВР за 24 часа

Главният архитект на Кърджали е задържан от МВР за 24 часа
Фейсбук/Община Кърджали
A A+ A++ A

Главният архитект на Кърджали Делин Запартов, съобщава Би Ти Ви. Арестът е на МВР и е за 24 часа. Задържането е във връзка с проверка за длъжностно престъпление. По първоначални данни става дума за случай, в който от мъж е била поискана 5-цифрена сума, за да се издаде разрешение за строеж на жилищна сграда в Кърджали. Разпитан е свидетелят, от когото са искани парите. Уведомена е Окръжната прокуратура в Кърджали. Към момента спрямо Запартов няма повдигнато обвинение. „Мръсна, гадна, долна клевета“, коментира пред журналисти на влизане в Областна дирекция на полицията главният архитект на Кърджали.

Само ден по-рано стана известно, че е задържан бизнесмен, посредничил в рушветчийска схема при издаване на разрешение за строеж на сграда, както и, че на мушката е висш служител на общината. Новината най-напред бе съобщена тази вечер от местния сайт rodopi24.

Малко по-късно БТА даде подробности, като информацията на агенцията е била потвърдена от полицията. Претърсен е бил офисът на главния архитект Делин Запартов. От там е иззета документация. Повод е предварителна проверка, започнала по данни за искан подкуп. Твърди се, че от февруари до август Запартов, в съучастие с друг мъж, искал от Баяр Делимехмед от Ардино 50 000 евро, за да му бъде издадено разрешение за строеж на жилищна сграда в Кърджали. За документиране на престъпната дейност са приложени специални разузнавателни средства. Вчера е разпитан Баяр Делимехмед.

Според rodopi24 акцията е стартирала още в сряда, като като ден по-късно задържаният бизнесвен бил освободен. За Запартов пък се твърди, че имал здравословни проблеми.

Източник: "Сега"


 

#Кърджали #главен архитект #задържаха

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"