Ново 20! Ето как Пътна полиция ще лови вече нарушителите

Ново 20! Ето как Пътна полиция ще лови вече нарушителите
МВР - архив
A A+ A++ A

Общо 46 екипа на "Пътна полиция" днес извършват линеен контрол за спазване на закона за движение по основните пътни направления и автомагистралите, съобщи на брифинг главен инспектор Атанас Драгов от отдел "Пътна полиция", Главна дирекция "Национална полиция".

Екипите ще се движат успоредно с останалите превозни средства, а десет от тях ще осъществяват контрол и през нощта. Нарушителите ще бъдат снимани с технически средства и ще бъдат своевременно докладвани на патрули от съответната областна дирекция на МВР за вземане на отношение по същество. Подобни действия са планирани и за неделния ден, когато се очаква засилен трафик.

Линейният контрол се въвежда като основен метод за превантивно въздействие и е една от разпоредените от министъра на вътрешните работи в служебния кабинет Иван Демерджиев мерки за противодействие на пътния травматизъм. Друга част от мерките е свързана със завишаване на контролната дейност в населените места за недопускане на управление на моторни превозни средства от водачи, употребили алкохол или наркотични вещества, както и засилени проверки по отношение на управлението на МПС от неправоспособни водачи, в т.ч. малолетни и непълнолетни, както и от шофьори, лишени от право да управляват моторни превозни средства.

Източник: БТА

#"Пътна полиция"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »