Страшна трагедия! Георги Стайков от "Вчера" гасне от множествена склероза

Страшна трагедия! Георги Стайков от "Вчера" гасне от множествена склероза
кадър от филма "Вчера"
A A+ A++ A

Една от легендите на късното социалистическо кино - звездата от филма "Вчера" Георги Стайков, гасне зарязан от всички в апартамент в Бургас. Актьорът е диагностициран с коварното заболяване "множествена склероза", която за съжаление напредва неумолимо, и днес Стайков не просто трудно се движи, а е прикован на инвалидна количка. Шокиращото разкритие дойде от негово интервю пред "България днес".

"От два месеца съм на инвалидна количка, влоших се постепенно, за да стигна дотук. Понеже паднах няколко пъти - и вкъщи и на улицата, подпирайки се  с проходилка, затова предпочитам да се придвижвам в количката, по-сигурна ми е опората", казва известният актьор пред в. "Галерия". В предишни свои медийни изяви той е признавал, че през май 2019 г. официално е диагностициран с множествена склероза.

„Три пъти в седмицата си бия копаксон - скъпо лекарство за поддържане на множествена склероза, от която страдам от три години. Слава Богу, ми го отпускат от здравната каса, че иначе излиза към 1800 лв. месечно", казва актьорът. От известно време от социалния патронаж в Бургас не се грижат за него, след скандал с жената, която почиства дома му. Сега грижата за звездата от "Вчера" е поета от негов приятел, който няколко пъти седмично идва в дома му, за да го раздвижва.

„Не съм излизал навън от година и няколко месеца. Дори и на балкона не мога да отида, защото трябва да стигна дотам изкачвайки едни стъпала. С количката няма как, но животът е такъв понякога. Примирил съм се,  разсъждавам философски.  Болестта ми се усложнява. Няма нужда да се правят нови изследвания, защото знам от какво страдам. Взимам си лекарствата, въпреки това болестта си прогресира. Множествена склероза е два вида - прогресивна и пристъпна. Моята  от втория вид. Не търся лечение в чужбина защото това, което има тук го има и навън“, разкрива Георги Стайков.

Той допълва, че не може да се откаже от алкохола и цигарите, въпреки че всички лекари са категорични, че в неговото положение незабавно трябва да прекрати пиенето. „Животът е да се живее, а не да се пазиш от всичко“, философства Георги Стайков, цитиран от лупа.бг.


 

#Георги Стайков #множествена склероза

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"