Коя е депутатката, която за 8 години изговори едва 4 думи в НС

Коя е депутатката, която за 8 години изговори едва 4 думи в НС
A A+ A++ A

Теодора Дренска е политик от НДСВ, депутат в две последователни Народни събрания – 39-о (б.р. - Събранието работи от 5 юли 2001 до 17 юни 2005 г.) и 40-о Народно събрания (б.р. - то пък работи от 11 юли 2005 до 25 юни 2009 г.).

Тя за общо 1124 заседания е изговорила едва 4 думи. И тук не става дума за изказване, а за думи от място – "Оттеглям го", уточняват от Фондация "Стража"

Тоест на два пъти Теодора Дренска е заявила желание за изказване, но го е оттеглила в последния момент. Така за два завършили мандата си парламента народният представител от НДСВ остава без нито едно изказване от парламентарната трибуна.

Теодора Дренска нашумя в миналото, след като съпругът й Цанко Дренски беше обвинен в източване на ДДС. Мъжът й бе подведен под наказателна отговорност  заедно с петричките търговци Живко Карадалиев, Лъчезар Петков-Мазния и Георги Стоянов за нелегален внос на рапично масло от Гърция и укриване на ДДС в размер на 800 000 лева. Аферата е разкрита от Регионалното звено "Борба с организираната престъпност“ в Благоевград през лятото на 2006 година. Самият внос пък е извършен през далечната 1998 година. През 2008 година делото е прекратено. 

Самият Дренски заявява тогава, че обвинението срещу него е поръчково и обяснява атаката към него и към съпругата му с това, че тя е била адвокат по дело, засягащо финансови интереси за около 10 милиона лева. Пред Темида обвинението за използване на фактури менте като неверни документи издиша и подсъдимите са оневинени окончателно в края на 2014 г.

#НДСВ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »