„Челюсти“ и „Извънземното“ на Стивън Спилбърг се завръщат в кината

„Челюсти“ и „Извънземното“ на Стивън Спилбърг се завръщат в кината
A A+ A++ A

Този септември ще ви трябва „по-голяма лодка“, за да се „приберете у дома“. Краят на летния сезон ще поднесе истински, уникален двоен празник на всички любители на качественото кинопреживяване и на тези, които смятат, че „вече не ги правят като едно време“ – защото два от най-емблематичните филми на ненадминатия режисьор Стивън Спилбърг ще се завърнат ексклузивно в кината. Ще можем да изживеем класиките Челюстии Извънземнотона големия екран както никога досега – в поразителния, всепоглъщащ IMAX формат. 

Все още в морския сезон, на 2 септември сме поканени отново във водата с Челюсти. Стиска ли ви да влезете? Когато през 1975 г. прави своя дебют, той чупи всички боксофис рекорди, превръщайки се в първия летен блокбастър, с което завинаги променя киноиндустрията. Но смразяващата история и знаменитата режисура на младия Спилбърг имат далеч по-впечатляващ ефект – стресови реакции, невроза и продължителен страх от вода, които спохождат милиони зрители… Образът на голямата бяла акула в колективното съзнание завинаги е променен, превръщайки се в истинско чудовище.   

https://www.youtube.com/watch?v=HVa1DQFcC2M

Базиран на едноименния роман на Питър Бенчли, Челюстиразказва за жителите на курортно американско градче, което е изправено пред немислим ужас: в крайбрежните води се появява акула-убиец. Местният шериф Мартин Броуди (Рой Шайдър) иска да затвори плажовете, но кметът отказва, от страх, че липсата на приходи ще се отрази пагубно на града. Ихтиологът Мат Хупър (Ричард Драйфус) и опитният ловец на акули  Куинт (Робърт Шоу), всеки по свои користни причини, предлагат помощта си на Броуди и тримата се отправят в морето за епична битка на човека срещу природата. 

Признат за един от шедьоврите на седмото изкуство, Челюстине е изгубил и частица от ефективността си и днес продължава да е също толкова страховит и релевантен. Не го пропускайте от 2 септември, ексклузивно в кината и IMAX. 

Само седмица по-късно, като контрапункт на ужаса, идва една незабравима история за приятелство и любов. На 9 септември съкровената мечта на човечеството – среща със същество от друга планета, се сбъдва с един от най-трогателните и вълшебни филми в историята – Извънземното. Подобрил редица боксофис рекорди през 1982, филмът на Стивън Спилбърг докосва сърцата на зрителите като никой друг филм до момента. 

https://www.youtube.com/watch?v=SA_BfMaYJu4

Създаден по сценарий на Мелиса Матисън, Извънземноторазказва за малкия Елиът (Хенри Томас), който открива своята сродна душа в лицето на добронамереното извънземно E.T., което по случайност е изоставено на Земята. Заедно със своите брат и сестра, Елиът трябва да запази E.T. в тайна от агентите на правителството и да му помогне да се завърне у дома. Филмът е изключително емоционално, но забавно изследване на детската невинност, което разкрива заплахата от нехайството и невежеството на възрастните и злоупотребата със сила и авторитет.

С посланията си за любов, приятелство и важността на дома и семейството, Извънземнотое по-актуален отвсякога, предвид тежките, турбулентни и саркастични времена, в които живеем днес. 

Отпразнувайте 40 години на Земята и изживейте уникална и незабравима среща с Извънземното– от 9 септември, ексклузивно в кината и IMAX.

#3D кино

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »