Слънчев и горещ петък

Слънчев и горещ петък
A A+ A++ A


Днес над страната ще бъде слънчево. Това съобщиха от НИМХ. След обяд над Източна България ще има временни увеличения на облачността, но без валежи. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Времето ще е горещо, с максимални температури на въздуха между 34° и 39°, в София - около 34°. Атмосферното налягане ще се понижи и ще е по-ниско от средното за месеца.

Жълт предупредителен код за горещини и опасно високи температури е обявен в почти цялата страна, с изключение на София град, София област, Перник, Добрич, Варна и Бургас.

По Черноморието ще бъде слънчево, след обяд по северното крайбрежие ще има временни увеличения на облачността, но ще остане без валежи. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са между 27° и 31°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В планините ще бъде слънчево. След обяд над Източна Стара планина, Странджа и Сакар ще има временни увеличения на облачността, но ще е без валежи. Ще духа умерен вятър от северната четвърт. Максималната температура на 1200 метра ще е около 27°, на 2000 метра - около 20°.

През почивните дни от северозапад, в Източна България от север-североизток, ще прониква хладен въздух и температурите ще се понижат. В неделя максималните температури ще са от 23°-24° в западните до 32°-33° в източните райони.

В събота след обяд над Западна, а в неделя и над Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност, на много места ще има валежи, придружени с гръмотевици, възможни са и градушки. В източните райони в неделя само на отделни места е възможно да превали за кратко.

#Слънцето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »