Ердоган и Гутериш се срещнаха със Зеленски в украинския град Лвов

Ердоган и Гутериш се срещнаха със Зеленски в украинския град Лвов
Фейсбук/Володимир Зеленски
A A+ A++ A

Зеленски проведе днес двустранен разговор с турския си гост, след което се състоя и среща в тристранен формат между президентите на Турция и Украйна и генералния секретар на ООН Антониу Гутериш. Тристранната среща продължи около 40 минути. В момента се провежда съвместна пресконференция.

Зеленски посочи, че е обсъдил с турския президент възможностите за надграждане на инициативата за износ на зърно, както и ситуацията около АЕЦ Запорожие.

Засилването на сътрудничеството ни ще доведе до укрепване и на двете държави, посочи още украинският лидер.

По време на визитата на Ердоган е било подписано споразумение между Турция и Украйна за реконструкцията на увредена в резултат на войната инфраструктура, посочва още НТВ.

В рамките на двустранния си разговор президентите са обсъдили всички аспекти на отношенията между Анкара и Киев на стратегическо равнище, допълва телевизията.

На тристранната среща Зеленски-Ердоган-Гутериш в Лвов от турска страна са присъствали също външният министър Мевлют Чавушоглу, ръководителят на разузнавателната организация МИТ Хакан Фидан и говорителят на президентството и съветник на Ердоган Ибрахим Калън.

Източник: БТА

#Володимир Зеленски # Реджеп Таип Ердоган #Антониу Гутериш

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"