Внесоха сигнал срещу Бойко Борисов заради „Неохим“

Внесоха сигнал срещу Бойко Борисов заради „Неохим“
A A+ A++ A

Бившият депутат от "Демократична България" и финансист Владислав Панев внесе сигнал в Комисията за финансов надзор (КФН) срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов след посещението на Бойко Борисов в димитровградския торов завод "Неохим" в събота. Причината - акциите на дружеството се търгуват на фондовата борса, а изявленията на Борисов и на местните директори за състоянието му са в директно противоречие с последната официално подадена информация до инвеститорите за печалба от над 75 млн. лева за първите 6 месеца на годината. Това заявява Панев в своята Facebook страница. 

По думите на бившия депутат от ДБ, има ясен ред за оповестяването на всяка важна новина за борсово търгувана компания, която може да оказва влияние на цената ѝ. "Той не включва изявления пред медии на бивш премиер в компанията на изпълнителния директор и собственик. И то апокалиптични такива - за принудително спиране на работа (от сайта на "Неохим" се вижда, че става въпрос за планов ремонт, който се извършва всяко лято), за масово освобождаване на работници и т.н.", пише Панев. 

"Капиталовият пазар е стълб за развитието на всяка успешна икономика. Дълго време беше неглижиран от ГЕРБ, като Владислав Горанов говореше, че за него по-важен е пазара на череши в Кюстендил. Изявленията от събота са доказателство, че нищо не се е променило", заявява още той.

Финансистът отчита все пак, че инфлацията и поскъпването на суровините се отразяват тежко на голяма част от индустрията. И прогнозира, че има вероятност и печалбата на "Неохим" ще падне.

"Но си има правила за информиране на пазара и те трябва да се спазват. Бойко Борисов не е над закона", смята още Панев. 

#Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »